Navigace

Odeslat stránku e-mailem

Výběr jazyka

  • Česky
  • English

Obsah

Sušárna pivovarského mlátaBloková sušárna BS na sušení pivovarského mláta, štěpky, obilovin a separátu z bioplynových stanic                                                                                                                     (Katalogový list)

    Účelem našeho zařízení je sušení dřevní štěpky pro energetické účely, pro zvýšení její výhřevnosti při současném využití nízkopotenciálního odpadového tepla. Výkon sušící linky může být nadimenzován ve velkém výkonnostním rozsahu, vždy podle požadavků zákazníka, tj. od desítek kilogramů až po desítky tun za hodinu. 

Linku ovládá řídicí systém s PLC tak, aby byly minimalizovány nároky na obsluhu. Zároveň má obsluha k dispozici přesné informace o provozních stavech celého komplexu. 

Charakteristika mláta Mláto vzniká jako vedlejší produkt při výrobě ječmenného sladu, měrná hmotnost mokrého mláta je cca 770kg/m3 a obsah sušiny min. 25%.
Využití sušeného produktu Sušené pivovarské mláto je velmi žádané do krmných směsí hospodářských zvířat. Vysušením se konzervuje pro dlouho-dobé uskladnění.


Výhody blokových sušáren TARPO oproti bubnovým sušárnám:

  • není nebezpečí zahoření
  • nižší spotřeba tepla na sušení
  • využívají nízkopotenciální teplo již v rozsahu 60-90 stupňů Celsia oproti bubnovým, které potřebují sušící médium o teplotě až 380 stupňů Celsia
  • k mechanickému pohonu je potřeba pouze 20% elektrické energie oproti bubnovým sušárnám

Naše sušící technologie je průmyslově chráněna.  

Dodací lhůta je 3-4 měsíce, v závislosti na velikosti sušárny.                                                         Součástí dodávky může být i příslušenství, jako např. sila v posuvnými podlahami, dopravní cesty, třídiče apod.